Skip to main content

Το δέρμα μας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στο εξωτερικό περιβάλλον και τους ερεθισμούς που μπορεί αυτό να προκαλέσει. Η απολέπιση είναι μια διαδικασία εύκολη, γρήγορη όσο και απαραίτητη για γυναίκες και άνδρες. Με το σωστό σφουγγάρι αυτή η διαδικασία όχι μόνο μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και χαλαρωτική ρουτίνα αλλά και να προσφέρει την σωστή υγιεινή στο σώμα μας.

Τι χρειάζεται για την απολέπιση.

Για να κάνουμε μια σωστή απολέπιση, γνώστη και ως peeling, χρειαζόμαστε δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι μια κρέμα scrub της επιλογής μας ανάλογα με τον τύπο δέρματος μας και ένα σφουγγάρι ειδικό για απολέπιση ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν ερεθισμοί στο δέρμα. Ένα scrub φυσικής σύνθεσης με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά στοιχειά είναι το ιδανικό για κάθε είδος δέρματος καθώς τα φυσικά  προϊόντα δεν φθείρουν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας.

Επίσης υπάρχουν ειδικά σφουγγάρια διαμορφωμένα με μαλακή επιφάνεια, σε συνδυασμό με την μορφολογία των κυψελών τους, δίνοντας έτσι τη μεγίστη απόδοση της κρέμας που έχετε επιλέξει και αποφεύγοντας τον τραυματισμό. Το Treat Me Well Anti-cellulite, έχει δημιουργηθεί για της ανάγκες του γυναικείου δέρματος. Η Treat Me Well έχει, φυσικά, μεριμνήσει και για τον ανδρικό πληθυσμό και δημιούργησε το Treat Me Well Men κατάλληλο για την ανδρική επιδερμίδα.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Πως κάνουμε την σωστή απολέπιση.

Για την απολέπιση στο σώμα απλώνουμε αργά μια ποσότητα scrub – αναλόγως την περιοχή του σώματος. Αφού απλώσουμε ομοιόμορφα παίρνουμε το ειδικό σφουγγάρι και με απαλές κυκλικές κινήσεις τρίβουμε – χωρίς να πιέζουμε υπερβολικά το δέρμα μας στο σημείο που έχουμε κάνει επάλειψη.

Είναι μια εύκολη και ταυτόχρονα πολύ γρήγορη διαδικασία. Αφήνουμε για λίγα λεπτά το δέρμα να απορροφήσει τις ουσίες που χρειάζεται και να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα. Μόλις περάσουν μερικά λεπτά ξεπλένουμε πρώτα την περιοχή. Ρίχνουμε χλιαρό νερό, όχι καυτό, ενώ ταυτόχρονα με το σφουγγάρι μας βοηθάμε τα νεκρά κύτταρα να απομακρυνθούν, με ευγενικές κινήσεις, αφήνοντας το νέο δέρμα λείο και αναζωογονημένο. Αυτή η διαδικασία τον χειμώνα πρέπει να επαναλαμβάνεται 1 με 2 φορές τον μήνα, ενώ το καλοκαίρι λόγω εφίδρωσης της επιδερμίδας συνιστάται 1 φορά την εβδομάδα.

Μετά την διαδικασία μια καλή συμβουλή θα ήταν, να βάλουμε στο δέρμα μας μια ενυδατική κρέμα στα σκληρά σημεία, όπου δημιουργούνται ραβδώσεις και ανοίγματα στο δέρμα. Η περιποίηση συνιστάται να γίνεται πρωινές ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα οφέλη της απολέπισης

  • Δημιουργεί νεανική και αναζωογονημένη επιδερμίδα.
  • Εξισορροπεί το ph του δέρματος στο φυσικό του όριο.
  • Αφήνει μια αίσθηση απαλότητας καθώς η νέα στιβάδα δέρματος έχει αποκαλυφθεί.
  • Αποδεδειγμένα μειώνει την κυτταρίτιδα.
  • Αφαιρεί τα στίγματα, ειδικότερα τα μαύρα, από το σώμα.
  • Ανακουφίζει από την αίσθηση κνησμού.
  • Δημιουργεί αναδόμηση των κυττάρων.

Η απολέπιση συνιστάται από τους περισσότερους δερματολόγους με την χρήση δερματολογικά ελεγμένων και πιστοποιημένων ειδών περιποίησης όπως το scrub και το εξειδικευμένο σφουγγάρι.