Skip to main content

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ακούγοντας τη λέξη σπα ο καθένας μας πάει το μυαλό του σε μια συγκεκριμένη κατάσταση …άραγε από πού προέρχεται η λέξη σπα;
Η λέξη προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη βελγική πόλη Σπα στην περιφέρεια της Λιέγης (Spa, province de Liège), μια μικρή κωμόπολη μόλις 10.000 κατοίκων που, αν και ήταν γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της από τη ρωμαϊκή εποχή, απέκτησε πανευρωπαϊκή φήμη το 18ο αιώνα όταν καθιερώθηκε ως θέρετρο της καλής κοινωνίας και μόνιμη λουτρόπολη της αριστοκρατικής Ευρώπης.
Πως μπορούμε λοιπόν να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε μια μικρογραφία ενός σπα;
Ας ξεκινήσουμε από τις πετσέτες… αφράτες λευκές πετσέτες τις οποίες μπορούμε να αρωματίσουμε με αιθέρια έλαια της επιλογής μας και να τις ζεστάνουμε για 30’’ σε φούρνο μικροκυμάτων.
Έπειτα διαλέγουμε αρωματικά κεριά που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις μας, ενδεικτικά διαλέγουμε χαλαρωτικά αρώματα όπως το ylang-ylang και η λεβάντα.
Επιλέγουμε τη λούφα που ταιριάζει στις προτιμήσεις μας (μπορείτε να τη βρείτε εδω) και κάνουμε μασάζ για να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματος.
Ένα διαθέτουμε μπανιέρα απολαμβάνουμε το γαργαλιστικό μασάζ που μας προσφέρει μία μπάλα οξυγόνου. (βρείτε τη εδώ)

Ένας από τους λόγους που τα σπα προσφέρουν πλήρη χαλάρωση είναι γιατί απαιτούν την παύση χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής. Εάν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε ένα αφρόλουτρο στο σπίτι, αφήστε το κινητό και το smartwatch σας στο διπλανό δωμάτιο για να μπορέσετε να χαλαρώσετε πραγματικά.
Δώστε στον εαυτό σας μία ώρα χαλάρωσης και αναζωογόνησης και αφήστε τα ενοχικά σύνδρομα έξω από το.. μπάνιο!
Το αξιζετε!