Skip to main content

Συνήθως όταν αναφερόμαστε πια σε σαπούνια το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε ένα ευτελές προϊόν χαμηλής ποιότητας που δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει.

Αυτό δυστυχώς έχει συμβεί από τότε που το σαπούνι εμπορικοποιήθηκε και στο βωμό του κέρδους οι κατασκευαστές εμπορικών σαπουνιών έβγαλαν τα «καλά» συστατικά και τα αντικατέστησαν με αφριστικούς παράγοντες και φθηνές χημικές δραστικές ουσίες τα οποία βλάπτουν εκτός από την επιδερμίδα μας και το περιβάλλον.
Πως επιλέγουμε όμως ένα σωστό σαπούνι για την επιδερμίδα μας αλλά και για το οικοσύστημα μας;
Διαλέγουμε σαπούνια χειροποίητα φτιαγμένα με φυσικά συστατικά. Πρέπει πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες και να επιβεβαιώνετε την καταλληλότητα της διαδικασίας παραγωγής και του προϊόντος.
Αποφεύγετε μπάρες που χρησιμοποιούν τεχνητά χρώματα ή αρώματα, καθώς περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες που δεν θέλετε να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας ή να καταλήξουν στο οικοσύστημά μας. Εάν θέλετε ένα χρωματιστό ή αρωματικό σαπούνι, αναζητήστε εκείνα που χρησιμοποιούν μόνο αιθέρια έλαια, φυσικά εκχυλίσματα και φυσικές χρωστικές ουσίες.
Ένα φυσικό χειροποίητο σαπούνι λόγω των φυσικών ελαίων προσφέρει αίσθηση ενυδάτωσης και δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικής μετά. Κάτι που μπορείτε σίγουρα να αισθανθείτε μετά τη χρήση των σαπουνιών Treat me well.
Το σαπούνι έχει την ιδιότητα με την παλαίωση του να βελτιστοποιεί τις ιδιότητες του ,για αυτό το λόγο τα σαπούνια μας ωριμάζουν σε ξηρό και δροσερό μέρος για 4-6 εβδομάδες για να αποβληθεί η υγρασία τους.
Κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε την Treat me Well για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.